A baj előtti segítség Mindenkinek!

Nézzünk szembe a tényekkel! Az eddigi baleset megelőzés dicséretes, és továbbra is fontos ez a küldetés, viszont nem volt teljes egész. Az emberek zsigereiben továbbra is első helyén áll az eleséstől való félelem. Erre a civil életben sehol nem kínáltak megoldást a világon, kivéve Dobrotka Béla küzdősport mester iskolája, amit módszerére épített fel. A név egyszerűsége, hogy Esések Iskolája adott, annak küldetése, szlogenje: a baj előtti segítség mindenkinek, szintén értelmet nyert a prevencióban. Évente 106.000 baleseti ellátás van kórházainkban. Az összes baleseti halálokot nézve 48%-a elesésből származik. 78-80.000 fő az idősek körében szenvedik el ezt a fizikai és lelki traumát. 2012-től az Esések Iskolája megváltoztatta a baleset megelőzés képletét, és elindította testi épség megóvó programját.

Esések Iskolája Központ. Bp. Óbuda, Szellő utca 9-11


Szellő EGYMI - Esések Iskolája nagyobb térképen való megjelenítése

fecebook

   

Szenior Akadémián, SeniorEsésTan előadás.

2014.03.04. 11:32 Esések Iskolája Egyesület

Kowacsics Rita és Nagy Ildikó felvették a kapcsolatot iskolánkkal, és egy előadás lehetőségét ajánlották fel az évek óta működő Szenior Akadémián.

Dobrotka Béla az Esések Iskolája megálmodója, szakmai vezetője örömmel mondott igent, így 2014.03.10.-én 17 órától a 1114 Budapest, Villányi út 11-13 szám alatti Általános Vállalkozási Főiskolán tart előadást.

Villányi úti Konferencia központ, Bp. XI. Villányi út 11-13.
Általános Vállalkozási Főiskola (ÁVF)

avf-2014-seniorakademia2.png

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Esések Iskolája Egyesület

 

Kedvcsináló

 

Szenior_Akademia_a_Testnevelesi_Egyetemen

Szenior Akadémia a Testnevelési Egyetemen

Tavaly szeptember 30-án indult útjára a Testnevelési Egyetem Szenior Akadémia az 50 év feletti korosztály számára. A szervezők – dr. Jakabházy László, Kowacsics Rita és dr. Nagy Ildikó – szándéka elsősorban olyan közösségi tér megteremtése volt, ami tudást ad, közösséget épít, és ténylegesen segíti a szeniorokat életminőségük javításában. E generációhoz ma hazánkban 3,8 millió fő tartozik, számuk pedig egyre nő. Egyfajta harmadik kor egyetemeként működve az akadémia úttörő abban, hogy az ismeretterjesztésen kívül a sportkurzusokon meg is mozgatja hallgatóit, hiszen a fő cél nemcsak a szellemi, hanem a fizikai fitten tartás is. Épp ezért teniszeztek, gyalogoltak, táncoltak, rendszeresen túráztak a résztvevők. A sportolási lehetőségek köre jelentősen bővül a második félévben, a felmért igényekhez igazodva. A következő szemeszter január 27-én 17 órakor indul, a nyitó előadást Vitray Tamás tartja a Testnevelési Egyetem aulájában. Február 3-án prof. dr. Papp Lajos szívsebész lesz az előadó. További információk: szenior.akademia@gmail.com.

2014-03-04- 12-53-42.jpg

Óbudai Újságban cikk bővebben.

Szólj hozzá!

Címkék: előadás bemutató egészségmegőrzés elesés baleset megelőzés Esések Iskolája SeniorEsésTan testi épség megóvás Szenior Akadémia Eséstan eséstudás Kowacsics Rita Nagy Ildikó Konferencia központ Villányi út 11-13 Általános Vállalkozási Főiskola

A bejegyzés trackback címe:

https://balesetmegelozes.blog.hu/api/trackback/id/tr995842802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása