A baj előtti segítség Mindenkinek!

Nézzünk szembe a tényekkel! Az eddigi baleset megelőzés dicséretes, és továbbra is fontos ez a küldetés, viszont nem volt teljes egész. Az emberek zsigereiben továbbra is első helyén áll az eleséstől való félelem. Erre a civil életben sehol nem kínáltak megoldást a világon, kivéve Dobrotka Béla küzdősport mester iskolája, amit módszerére épített fel. A név egyszerűsége, hogy Esések Iskolája adott, annak küldetése, szlogenje: a baj előtti segítség mindenkinek, szintén értelmet nyert a prevencióban. Évente 106.000 baleseti ellátás van kórházainkban. Az összes baleseti halálokot nézve 48%-a elesésből származik. 78-80.000 fő az idősek körében szenvedik el ezt a fizikai és lelki traumát. 2012-től az Esések Iskolája megváltoztatta a baleset megelőzés képletét, és elindította testi épség megóvó programját.

Esések Iskolája Központ. Bp. Óbuda, Szellő utca 9-11


Szellő EGYMI - Esések Iskolája nagyobb térképen való megjelenítése

fecebook

   

Óbudai központunkban egy időscsoport sikeresen végzett!

2014.03.02. 13:24 Esések Iskolája Egyesület

Kis csoportos foglalkozás keretein belül végzősöket üdvözölhettünk, akik fiatal idősektől az időskorig bezárólag elsajátították a 4 irányú eséstechnikákat foglalkozásainkon.

7.órában mindegyik hallgató csukott szemmel hajtotta végre a feladatokat, azaz csúsztatott esés előre, hátra, és jobbra-balra mutatták be tudásukat. Önmagukat meglepték ezzel a tudással, Dobrotka Béla ezen egy cseppet sem csodálkozott, hisz ez a módszerében bevett gyakorlattá vált, hogy a begyakorlott tudást, csukott szemmel hajtják végre tanítványai.

Tanfolyamra tovább jelentkezett 3 fő, mivel sítáborba készülnek, így olyan tudásra is szeretnének szert tenni, ami a nagyobb lendületű eséstől is megmentheti őket. Így a sporteséstanból a síbalesetekre vonatkozó esésfajtákat gyakorolják tanítványai. Ebben az esetben a síbakancs is főszerepet kap az esések tanulásánál, hisz életszerű helyzetben kell gyakorolni, ha már havat nem tudunk rendelni egy tornaterembe. Viszont a lejtő, magaslatokat felépítettük, és különböző testhelyzetekben gyakorolhatják az eséseket.

Síelésről érdemes tudni, hogy a legnagyobb baleseti forrás, és a síedzők erre nincsenek felkészülve, hogy helyes esésoktatással lássák el a síelni vágyókat. Az Esések Iskolája sporteséstana erre is megoldást ad, aki iskolánkat megkeresi.

Milyen vetülete van még a síbaleseteknek? Abba senki sem gondol bele, amikor síelni indul, hogy az adott országban mennyibe kerülhet egy síbaleseti kórházi kezelés! Itt olvashatnak erről bővebben!

Ilyen címeket olvashatunk; Az Európai egészségbiztosítási kártya nem fedez minden költséget. Rosszul járhat anyagilag is, akit helikopterrel mentenek. Százezrekbe kerülhet egy síbaleset! stb.

Nem beszélve arról a tényről sem, ami foglalkoztatja a közvéleményt, pro és kontra, de ettől a tények nem a biztonságos esésről számolnak be, mint; Tipikus síbaleset érte Schumachert, vagy Angela Merkel síbalesetet szenvedett - Sífutás közben eltört a medencecsontja Svájcban, és még lehetne sorolni a nem nagy neveket is, akikről ezt írják, hogy; az Allianz statisztikái szerint ugyanis minden ötödik síbaleset fejsérüléssel jár.

Azt gondolom, hogy a gyártók, akik minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy minél biztonságosabb legyen a síelésben rejlő örömök, mindenkinek érdemes az iskolánkat felkeresnie, hogy nagyobb esélyt adjon önmagának, családjának, és amiről szintén keveset beszélünk, hogy a munkájából is kiesik, ami szörnyű csapás egy család számára.

Esések Iskolája elérhetőségei: Tel: 0036306874347 vagy Email: info@esesekiskolaja.hu

Köszönettel: Dobrotka Béla Esések Iskolája alapító és szakmai vezető

Szólj hozzá!

Címkék: síbaleset fejsérülés lábtörés kartörés síbalesetek Angela Schumacher fejtörés Merkel síelés veszélyei térdficam

A bejegyzés trackback címe:

https://balesetmegelozes.blog.hu/api/trackback/id/tr425839525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása